Styrelse 2013
Styrelsen har svarat på följande tre frågor som redovisas i kursiv stil under var och en.
1. Vilken/vilka ras/raser har du eller har haft?
2. Vad gjorde så att du vigt ditt intresse för hund och hundsporten?
3. Vad hoppas du kunna bidra med till Jämtland/Härjedalens kennelklubb?


Ordförande, utställningsansvarig

Kerstin Henriksson
Saxvägen 2
831 61 Östersund
Hem. 063 - 51 65 08    Mobil 070 - 344 98 05
ordforande@jhkk.se
kerstin.henriksson@jhkk.se

1 Labrador retriever har varit rasen sedan 40 år tillbaka, en cocker satte oförglömliga tassavtryck i huset och jämthunden har alltid haft en stor plats i hjärtat.
2 Alltid ett hundintresse, men familjerådet bestämde att skall vi ha hund så skall vi göra allt vad man kan göra med dem. Så har det också blivit och jag har haft lyckan att ha föräldrar med samma intresse och fantastiska hundar som klarat av vad vi krävt/önskat av dem - då blir man fast.
3 Efter dryga 28 aktiva år inom länsklubben tycker jag fortfarande att jag har mycket att lära och förhoppningsvis dela med mig. Föreningsarbetet inom JHKK är roligt och engagerande men kräver också stort engagemang och intresse.

Vice ordförande, ringsekreteraransvarig,
kontaktperson för länsklubbsspalten i Hundsport

Ann Lidenfeldt
Bölåsen 371
830 24 Oviken
Hem 0643-105 92  Mobil 070-594 75 61
ann.lidenfeldt@telia.com

1. Jag har haft; Engelsk setter, Grönlandshund, Clumber spaniel och numera och sedan lång tid tillbaka har jag Newfoundlandshund.
2. Intresset har kommit lite vart efter, men det började med "salig" Ulla Segerström som tyckte att jag skulle hålla på mera med hund. När jag redan tidigt fick tag på en riktigt bra "vinnare" så var det klippt!
3. Hoppas att jag ska kunna göra vår härliga länsklubb ännu mera känd runt om i Sverige bl.a. genom vår länsklubbsspalt och vill också värna om den "vanliga" hundägaren som vi alla vill ska känna sig välkommen i JHKK.


Kassör

Solvig Ljusterdal Esbjörnsson

Odensalag 61 A
831 46 Östersund
Hem 063-75 80 60  Mobil 070 - 672 45 66
solvig.ljusterdal@folkbildning.net

1. Jag har bara haft en enda ras men den bästa. Jämthundar naturligtvis. Aldrig haft hund eller något annat husdjur som barn eller innan jag kom till Jämtland 1975. Blev "uppflyttad" till Krokom av en jämtlänning med medföljande hund. Seden följde 20 år av jämthundsuppfödning i liten skala, men de som blev till blev välmeriterade jakthundar. Började också jobba i ring för att så småningom bli utbildad ringsekreterare
2. 1995 blev jag "utflyttad" ur kenneln och hade en hund, Tua, kvar i flera år, men nu är jag tyvärr hundlös.
3. Har varit kassör i klubben i en massa år och hoppas få vara det flera år framöver. Vi har en MYCKET fin anda i styrelsen, det vi har alltid haft, jobbar bra tillsammans både till vardags och vid våra olika aktiviteter.


Sekreterare

Annelie Melin

Lund 130
831 92 Östersund
Hem 063-232 34  Mobil 070-515 10 12
sekreterare@jhkk.se
annelie.melin@zonline.se

1. Startade min hundkarriär 1985 med en schäfer som jag tävlade i lydnad med. Året därpå fick jag min första springer spaniel. Han hette Alison och fick utstå allt från utställning till jaktprov. En blev fler och till slut hade jag en hel kennel med springers. Detta avslutades kring 2000 då jag flyttade till stan. Sedan blev det några år utan hund men numera har jag en italiensk vinthund som heter Pärlan och en pointer vid namn Fia.
2. Jag hade turen att träffa de bästa människorna som inspirerade mig att prova det mesta. Det har genom åren blivit utställning, jaktprov, agility, lydnad och viltspår. Dessutom tycker jag att det är kul med föreningsverksamhet.
3. Jag hoppas förstås att hålla ordning på mina protokoll och göra ett bra sekreterarjobb men främst önskar jag nog att kunna inspirera våra medlemmar att bli mer aktiva i klubben.


Ledamot, utbildningsansvarig

Agneta Österberg

Eastern  Hill
830 04  Mörsil
Mobil 070 - 322 46 02
eastern.hill@hotmail.com

Jaha då ska vi se: Det hela började 1974 med Old english sheepdog , sen Alaskan Malamute, Portugisisk Vattenhund, Tollare, Sharpei, Podengo Portuguise Pequeno.
2. Det hela är Cornelius fel (OES) som jag var hundvakt åt då jag var 13-14 år, vi hade så kul ihop, och man kan göra så mycket olika saker med en hund. Från sök, agility, drag, utställning och/eller stamtavleforskning som jag tycker är intressant.
3. Vilket härligt gäng vi är i styrelsen, vi fixar det mesta och jag som inte har tummen mitt i handen älskar att hålla på och pyssla t.ex. med att stryka rosetter så våra utställare får fina välförtjänta rosetter till sina hundar som visas på rampen och att de också har fina nummerlappshållare!
 Att visa att man kan ha trevligt tillsammans oavsett vilken hundras man har, att alla känner sig välkommen i klubben och till våra föredrag, kurser mm.

Ledamot

Ewa Widstrand

Nyvägen 9
830 51 Offerdal
Hem 0643-321 57  Mobil 070-532 97 81
ewa.widstrand@telia.com

1. Har haft och har Flatcoated retriever, haft en Norrbottenspets och även Finsk spets med egen uppfödning sen 1995.
2. Har alltid haft ett intresse för djur och hundar sen barnsben. När jag så träffade min man med samma intresse så kom vår första hund 1980, en flathanne. Efter det har det rullat på med nya hundar genom åren inom jakt, utställning och avel.
3. Hoppas kunna bidra i JHKK med min kunskap inom hund och då främst utställningsfrågor, anatomi och bedömning. Även sprida information och glädje om vår fantastiska lokalklubb i Jämtland/Härjedalen!


Ledamot

Marianne Danielsson
Mjäla 380
830 24 Oviken
Mobil 070-343 80 88
marianne@danielssonsbuss.se

1. Första hunden vi hade i familjen var en Golden Retriever som hette Max. Sen har det blivit Berner Sennen för mig. Jag har haft tre stycken tidigare, nu har jag två, Kajsa och Lexie.
2. Min första Berner köpte jag i Piteå, sen har det bara rullat på. Jag tycker det är en trevlig och lättsam ras och därifrån kommer väl också mitt stora intresse för utställningar.
3. Jag tycker att det är en fantastisk länsklubb och vi har väldigt roligt tillsammans med många skratt. Kräver, som Kerstin skriver, en hel del engagemang, men tycker man det är roligt brukar det mesta lösa sig.

Suppleant

Patric Ragnarson

Bergsgatan 35d
832 41 Frösön
Hem 063-391 45 44 Mobil 070-994 25 84
patric.ragnarson@bredband.net

1. Jag har för närvarande amerikansk cocker spaniel samt pointer hemma och min uppfödarekollega som jag delar kennelnamnet med, har tibetansk spaniel. Jag har tidigare haft Dvärgschnauzer svart och svart & silver.
2. Grunden till mitt livs intresse lades nog redan på BB. Jag har alltid varit intresserad av allt som rör hund, och har försökt, och försöker fortfarande, att vidga mina kunskaper inom ämnet Hund!
3. Genom åren har jag förhoppningsvis tillskansat mig en del erfarenheter och kunskaper, genom flertalet styrelseuppdrag och förkovringar inom hundsporten, som jag hoppas kunna dela med mig av i länsklubbens anda. Idag är det svårt att hitta människor med tid, kraft och ork att ta på sig ett ideellt styrelseuppdrag, men jag kan lova att det är både berikande och stimulerande! JHKK's styrelse består dessutom av en mängd personer med stor erfarenhet och kunskap, och som jag hoppas och tror, kommer klubbens medlemmar till del. Ingen klubb blir dock bättre än dess medlemmar och därför finns det ett stort behov av att få "inputs" från medlemmarna om vad man vill ha och man är självklart även läroämnen att hjälpa till med våra evenemang. Ibland känner jag att dygnet skulle behöva ha mer än 24 timmar, och då jag dömer hundar ganska frekvent, så kan jag inte alltid själv närvara i den utsträckning jag önskar, men intentionen är alltid att jag vill vara med på det jag hinner och kan, för att på så sätt förhoppningsvis kunna ge tillbaka lite av det förtroende som medlemmarna gett mig som suppleant i JHKK's styrelse. Väl mött alla medlemmar!

Suppleant

Lena Karlsson
Kyrkgatan 82
831 31 Östersund
Hem 063-12 31 84 Mobil 070-266 60 66
sally4@comhem.se

1. Den första rasen för mig blev Hovawart. Så småningom valde jag i stället att ha amerikansk cocker spaniel som jag tävlat med både på viltspår och utställning.
2. Jag har ett allmänt hundintresse och tycker det är roligt att hålla på med hund och härligt att det finns så mycket man kan göra med hundar.
3. Det är intressant att vara med på våra olika aktiviteter och att jobba för att nya hundägare ska känna sig delaktiga i vår länsklubb.


Suppleant

Marie Kvenild
Granbo 117
83695 ÅS
Hem 063-300 72  Mobil 070-306 16 17
marie.kvenild@telia.com 

1. Jag har en strävhårig tax, en korthårig tax, en jämthund och två basset hounds.
 2. Jag passade en jobbarkompis strävhårstax när hon löpte några gånger, sen var det kört...fick då köpa Amaretto av Karin Grandics, Karin frågade om jag ville vara med i JHTK's styrelse och sen har det rullat på, ju mer man lär sig desto roligare är det, man blir aldrig fullärd! Ett liv utan hund känns fullständigt otänkbart.
3. Har hittills bara jobbat på rasklubbsnivå, så det var mest av nyfikenhet jag tackade ja till JHKK, hoppas jag lär mig mycket och förhoppningsvis kan jag bidra med något också!


Suppleant

Åsa Thunberg

Kvitsle 625
83002 MATTMAR
Hem 0640-451 04  Mobil 070-266 29 63
asa.thunberg@are.mail.telia.com

1. Min första hund hette Truck, han var en inte helt okomplicerad men högt älskad Grönländarkorsning som jag åkte oändligt många mil skidor tillsammans med. Sen kom "Hulda" en Basset Hound och "Pippi" en Bearded Collie, inte mindre älskade de. För 9 år sedan skaffade jag min första Strävhåriga Tax och på den vägen är det...
2. Jag är uppvuxen i en familj med stort och genuint intresse för djur. Hundar har alltid legat mig varmt om hjärtat och med åren  har intresset för bl.a. utställningar ökat. Man kan liksom aldrig få nog.
3. Precis som Marie har jag bara jobbat på rasklubbsnivå tidigare och har mycket att lära. Jag hoppas kunna bidra med några kunskaper och erfarenheter som är värdefulla i arbetet med vår trivsamma länsklubb.


Adjungerad utbildningsansvarig/ringsekreteraransvarig

Ulla Henriksson

Saxv 2
831 61 Östersund
063-51 65 08
070-574 63 98 
ulla.henriksson@jhkk.se

1 Började med att låna grannarnas hundar och efter mycket tjat av en då 10 åring så fick jag en collieblandning som hette Kim, sedan blev det en schäfertik som stannade hos mina föräldrar när jag så småningom blev stadsbo. Ett antal hundlösa år följde (men hundintresset släppte aldrig) tills vi 1973 skaffade den första labradoren och sedan varit rasen trogen.
2. När vi skaffat den första labradoren och upptäckte den nya roliga hundvärlden så blev jag fast med jaktprov och utställningar - och då jag av födsel och ohejdad vana var skolad in i föreningslivet så blev även det naturligt
3. Hundintresse och glädjen med livet kring det, har gett mig så mycket, jag hoppas att kunna dela med mig av det och på så sätt avspegla det i utbildningsfrågorna och det övriga jag är involverad i.