Länsklubbspalten

Länsklubbspalten i Hundsport från JHKK

Himmel och pannkaka! Jag skrev fel i den förra spalten!
Så här stod det; Bis-veteran blev bearded collie vid namn Beardmarked’s Run For Fun med ägare Therese Juel från Svenstavik,
Men så var det inte alls!! Den hunden blev tvåa i veteran-biset.
Bis-veteran blev ”på riktigt” bostonterrier EE CH INT UCH NO UCH SE UCH SE V-07 SE V-09 Lillfjällets Onnie-Sissel Äg. Inger Jansson Östersund.
Ber så mycket om ursäkt för den fadäsen!
Trodde för någon månad sedan att det skulle vara lugnt och fridfullt under juli månad och det har det väl varit lite då och då, men det har faktiskt hänt en del också.
Vi har haft flera utställningsträningar på olika platser i vår region och de har alla varit välbesökta och det är alltid lika roligt att se hur en del ägare med hundar på bara kort tid förvandlas från ett lite osäkert och ibland lite ostyrigt ekipage till ett riktigt "proffsigt” par.
Jag har flera gånger under sommaren fått uppmaning av olika deltagare, att de tycker att vi ska ta betalt för våra träningstillfällen. De tycker att det är så bra och värdefullt för dem och då vill de också betala! Men något måste vi väl kunna bjuda våra medlemmar på, det mesta är så dyrt när det gäller hund och hundaktiviteter, så om jag får vara med och bestämma så ska det nog vara gratis i fortsättningen också!!
En händelse under juli som blev en ”stor” händelse var att Åre bhk hade tänkt sig att de skulle ha en ”liten” inofficiell utställning under Mattmars hemvändarvecka, men den blev ungefär fyra-fem gånger så stor som de hade tänkt sig! Undertecknad tillsammans med Göran Åkesson fick en hel del hundar att gå igenom.
Bäst av alla valpar 4–6 månader blev en för oss här uppe i Jämtland/Härjedalen riktigt ovanlig ras; Podengo Portuques Pequeno pelo liso. Ägare Agneta Österberg i Mörsil.
I den lite äldre valpklassen 6–9 månader vann Australian Shepherd  Easy V for Victory, ägare Elin Landén Svenstavik
Bland de vuxna hundarna fanns en 6-årig boxertik, som enligt ägaren ”dammades av” och var med i huvudsak för att hon inte ställts på länge och att hon skulle vara med på en nära förestående specialutställning. Det var minsann en riktigt bra avdamning för hon blev BIS-1. Namnet är Sulez Fancy That och hon ägs av Linda Näslund i Brunflo.

Efter att under en veckas tid varit i Rättvik på Classic car week och tittat på både jättefina och också några inte-så-fina bilar, jodå, det fanns en hel del hundar att titta på också, så var det dags att åka hem för att hjälpa till med att bygga upp vår internationella utställning i Svenstavik.
Som tur är så har vi väldigt många duktiga medlemmar som kommer och hjälper till med det här stora jobbet.
Alldeles som vanligt blev vi färdiga i tid och vi kunde åka hem och förbereda oss inför lördagen och den första utställningsdagen. Vädret brukar inte vara så nådigt med oss just den här helgen. För det mesta har det blåst, regnat och t.o.m. åskat, men i år hade vi det nästan för varmt.

Lördagen kom och det var inte utan att vi var lite nerviga, för under ”ditfärden” regnade det, men vi klarade oss ändå under hela dagen. Tyvärr finns det en del människor som inte riktigt har klart för sig vilken fruktansvärd värme det blir i bilar när solen steker; vi hade en del utrop på hundar i varma bilar, men behövde som tur var inte slå in några rutor.
Utställningsplatsen ligger precis vid Storsjöns sydspets och det var många utställare som tog chansen att bada med sin hund efter att man var färdiga i ringen.
Söndag blev också en dag att glädja sig åt. Strålande väder med lite lagom vind som fläktade skönt, alla var på plats och alla hade full koll och alla utställare såg ut att ha det hur bra som helst. Att vi dessutom hade ett prisbord som nästan går till historien är naturligtvis ett plus i kanten. Vi har fantastiska sponsorer och Bergs IK gör ett fantastiskt jobb med allt runt omkring!
Hur som helst; till Best In Show valde vår BIS-domare Miroslav Zidar från Slovenien en schäfer från Norge, och på annan plats i det här numret av HS kan ni se ett utförligt reportage med många fina bilder om Svenstavikutställningen.
Då återstår bara att säga tack för i år, tack för att vi hade så bra utställare med så fina hundar, att vi har så hjälpsamma härliga medlemmar som kommer både för att både bygga och riva utställningen, att våra domare och ringsekreterare gör en sån fin insats, att alla våra funktionärer är både arbetsvilliga och duktiga. Listan kan göras lång, så därför säger vi bara;
Tack alla som på något sätt hjälpt till, både före, under och efter utställningen.
Och nu, när hösten är ofrånkomligt nära så kan det väl vara läge med lite info om våra kommande aktiviteter.
Vi kommer att ha en utbildning för blivande ringsekreterare med start förhoppningsvis i oktober. Är du intresserad av hund och utställning så anmäl dig till Kerstin, senast den 1 oktober på tel. 063-51 65 08 eller 070-344 98 05
I oktober blir det ögonlysning för alla raser i klubblokalen. Exakt datum är den 5/10. Tidsbeställning som vanligt hos Ulla Henriksson 063-51 65 08 eller e-post ulla.henriksson@jhkk.se
Gruppen ”Hunduppfödare i Jämtland/Härjedalen” kommer också att ta ny fart i och med att sommaren och semestrar är över. Håll utkik på facebook.
Nu ser vi fram emot en rejält fin höst med bra aktiviteter för oss med hund.
Må gott
Ann

 


© 2007 Jämtland Härjedalens KennelKlubb / Artmaster's Design